Közélet

Háromszázmilliót ad az Audi a menekülteknek

Az Audi AG egymillió eurót, körülbelül 300 millió forintott ajánlott fel, hogy a négy telephelyén segítsenek a menekülteknek, írja a Kisalföld. Mintegy 50 millió forintnyi beruházás jut így a vámosszabadi befogadóállomásra, illetve egy új mentőautó vásárlására a Magyar Vöröskereszt számára.

Az Audi központi vezetése úgy döntött, hogy egymillió eurót oszt szét az ingolstadti, a neckarsulmi, a brüsszeli és a győri telephelye között. A pénzt a dolgozói létszám arányában osztják el, így jön ki az 50 millió forint Vámosszabadiban.

A pénzt az igények szerint hasznosíthatja a befogadóállomás. Kicserélik az épület villamosberendezéseit és megjavítják a vizesblokkokat is. Egyértelműen az a cél, hogy javítsanak a menekültek ellátásán.

Az Audi Hungaria hétfőn hirdette ki Győrben a munkatársai számára, hogy egy pályázható pénzkeretet is megnyit. Ha tehát valaki egy regionális civil vagy humanitárius szervezettel közösen olyan projektet kíván indítani, amely szintén a menekültek ellátásán segít – s a cégvezetés által kijelölt bírálóbizottság támogatja is –, akkor arra pénzt tud biztosítani a németországi vállalat. A pályázható alsó határ 5 ezer euró. Magyarországon az Audi eddig az első cég, amely a menekültválságra így reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik