Közélet

Háromszázmilliót ad az Audi a menekülteknek

24.hu
24.hu

2015. 09. 22. 12:04

Az Audi AG egymillió eurót, körülbelül 300 millió forintott ajánlott fel, hogy a négy telephelyén segítsenek a menekülteknek, írja a Kisalföld. Mintegy 50 millió forintnyi beruházás jut így a vámosszabadi befogadóállomásra, illetve egy új mentőautó vásárlására a Magyar Vöröskereszt számára.

Az Audi központi vezetése úgy döntött, hogy egymillió eurót oszt szét az ingolstadti, a neckarsulmi, a brüsszeli és a győri telephelye között. A pénzt a dolgozói létszám arányában osztják el, így jön ki az 50 millió forint Vámosszabadiban.

A pénzt az igények szerint hasznosíthatja a befogadóállomás. Kicserélik az épület villamosberendezéseit és megjavítják a vizesblokkokat is. Egyértelműen az a cél, hogy javítsanak a menekültek ellátásán.

Az Audi Hungaria hétfőn hirdette ki Győrben a munkatársai számára, hogy egy pályázható pénzkeretet is megnyit. Ha tehát valaki egy regionális civil vagy humanitárius szervezettel közösen olyan projektet kíván indítani, amely szintén a menekültek ellátásán segít – s a cégvezetés által kijelölt bírálóbizottság támogatja is –, akkor arra pénzt tud biztosítani a németországi vállalat. A pályázható alsó határ 5 ezer euró. Magyarországon az Audi eddig az első cég, amely a menekültválságra így reagált.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.