A következő élő közvetítés része Nem vinnének, hoznának menekülteket

Szijjártó: ábrándokat kerget az Európai Unió

Kvótarendszer helyett Görögországot kellene alkalmassá tenni a külső uniós határok megvédésére, mondta a külügyminiszter.

Ábrándokat kerget az Európai Unió, ha azt gondolja, hogy a kötelező kvótarendszer megoldja a migrációs válságot – mondta Szijjártó Péter, aki a visegrádi négyek külügyminisztereinek rendkívüli találkozóján vett részt Prágában.

A tárcavezető sokadszorra is elismételte a kormány álláspontját, ami szerint „az igazi megoldás az lenne, ha az EU visszaszerezné az ellenőrzést saját határai felett és ismét képes lenne megvédeni saját határait”. Ezen a téren Görögország jelent neuralgikus pontot Szijjártó szerint. „Európai felelősség, európai feladat, hogy Görögországot alkalmassá tegyük az EU külső határainak megvédésére” – mondta a külügyminiszter. Ehhez szükségesnek látja egy „masszív európai erő” létrehozását.

„Magyarország mai nehéz helyzetét az okozza, hogy két EU-ország tudatos és demonstratív módon lábbal tiporja az európai uniós jogszabályokat” – jelentette ki Szijjártó, aki szerint sem Görögország, sem Horvátország nem regisztrálja a menekülteket, csak tovább küldi őket nyugat felé, illetve Horvátország konkrétan Magyarországra szállítja őket.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik