Közélet

Lázár együttműködésre kényszerülhet Rogánnal

Ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter Rogán Antal kabinetfőnöki pozíciója miatt távozna, akkor elvesztené a politikai hátországát, így valószínűleg lemond a lemondásról.

Könnyen lehet, hogy Orbán Viktor nem fogja marasztalni Lázár Jánost, mert nem szereti, ha ultimátumot adnak neki – értesült az Origo kormánypárti forrásokból.

Mindemellett várhatóan Lázár János sincs egyáltalán könnyű helyzetben, mert ha lemondana a miniszteri tisztségéről, egy nagyon komoly politikai hátországot veszítene el. A portál forrásai szerint ezért mindenképpen maradni fog, és megpróbál majd együttműködni Rogán Antallal. Mindez vélhetően majd attól függ, hogy hétfőn Orbán milyen konstrukciót vázol a felek számára.

A miniszterelnök számára nagy veszteség lenne, ha Lázár távozna, de a Simicska Lajossal való konfliktus is bebizonyította, hogy még évtizedes barátaival is tud szakítani. Hende Csaba lemondása pedig arról árulkodik, hogy Orbán Viktor a rengeteg konfliktus miatt meglehetősen feszült, többször is elragadta az indulat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik