A következő élő közvetítés része Nem vinnének, hoznának menekülteket

A horvátok fellélegezhetnek

Miután Magyarország vasárnap délelőtt újra megnyitotta az M5-ös autópályán fekvő röszkei határátkelőhelyet, a Vecernji List egy kormányközeli forrásra hivatkozva azt írta: a horvát kormány úgy véli, a migránsok ismét a szerb-magyar határt használják majd arra, hogy eljussanak Nyugat-Európába. Ezt a lap szerint Zágráb úgy értékelte, hogy továbbra is működik a “B-terv”, és az ország némiképp fellélegezhet a nyomás alól.

A kormányfő még pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Horvátország lehetőségei korlátozottak, ezért átérnek a “B-tervre”, és a magyar, illetve a szlovén határhoz irányítják a menekülteket.

A legnagyobb nyomás továbbra is a horvát-szerb határ mellett fekvő tovarniki körzetre nehezedig, ahonnét azonnal elszállítják a migránsokat az újonnan épült opatovaci ideiglenes sátortáborba, a nyugat-szerémségi Újlak (Ilok) mellé. Sajtójelentések szerint a higiéniai viszonyok miatt az illegális bevándorlók nem maradhatnak tovább Tovarnikban, a mindössze 1500 fős településen.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik