Közélet

Nem mennek a CÖF-ösök kerítést építeni

A belügyminisztérium nem élt a fideszes civilek felajánlásával.

Nagy bejelentést tett a múlt hét elején a kormány iránt elkötelezett Civil Összefogás Fórum: hozzáláttak, hogy „regimentet” toborozzanak és beszálljanak a határkerítés építési munkáiba. Mindezt azután, hogy Orbán Viktor állítólag elégedetlen volt az építkezés haladásával. Azt tervezték, hogy napi ötven-száz önkéntes részvételével, tíz napon át segítenének, mert „országunk és egyben Európa zöldhatárának megvédése, figyelemmel keresztyén kultúránkra is, erkölcsi és hazafias kötelességünk”.

A Honvédelmi Minisztérium ugyanakkor nem válaszolt a felajánlásra. Csizmadia László, a CÖF vezetője a Népszabadságnak azt mondta: az ajánlat a belügyhöz került és az sem baj, hogy időközben a szerb határon elkészült a kerítés, mert a román vagy horvát szakasz építésénél még elkelhet a segítségük.

A lapnak egy belügyminisztériumi forrás azt mondta: köszönettel vették a felajánlást, de nem kívánnak vele élni. Végül pénteken a tárca egy mondatban reagált, azt írták: az építkezés jelenlegi állapota miatt nyilvánvalóan okafogyottá vált a CÖF felajánlása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik