Közélet

Felfüggeszti az Ikarus-szállításokat az Ukrajnából kitiltott Széles Gábor

Széles Gábor az Ikarus meghatározó tulajdonosaként most azért küzd, hogy azonnali hatállyal függesszék fel az Ukrajnába szállítandó buszokról szóló kereskedelmi tárgyalásokat és a tartalék alkatrészek szállítását, miután felkerült azon személyek listájára, akiket Ukrajna szankciókkal sújt a Krím-félsziget megszállásával és a kelet-ukrajnai harcokkal összefüggésben.

Széles azt is mondta, hogy tudomása van arról, hogy Ukrajna Oroszország felől is kap tartalék alkatrészeket, és ezen csatornák elzárására is lépéseket tesz, ha nem kap egyértelmű magyarázatot arra, hogy miért került fel a kitiltottak listájára. Hozzátette: az elmúlt húsz évben nem járt Ukrajnában, és nem is nyilatkozott az országról.

Széles Gáboron kívül szankciókkal sújtották Szaniszló Ferencet is. Ő a Széles tulajdonában lévő Echo TV-n vezet a külpolitikai eseményeket háttérhatalmi összeesküvéssel magyarázó műsort. A listán van Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő és Szaniszló Adrienn, a párt frakciójának külügyi munkatársa. Az ukránok indoklása szerint valós, vagy potenciális veszélyt jelentenek Ukrajna nemzeti érdekeire, nemzetbiztonságára, szuverenitására és területi egységére nézve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik