Közélet

Egy fideszes vezető nejét hódította el a Liga elnöke

gasko-istvan(210x140).jpg (Array)
gasko-istvan(210x140).jpg (Array)
Gaskó István új szerelme a Magyar Államkincstár elnökének volt a felesége.

Dancsó József tavalyi vagyonnyilatkozatában dr. Soós Ilona még házastársként szerepelt. Már Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnökének a neje – írja a Blikk. A bulvárlap emlékeztet rá: az asszony cége abban a feljelentésben is szerepel, amit a VDSZSZ új vezetése tett. Mint korábban megírtuk az egyik legnagyobb vasutas szakszervezetnél Gaskó Istvánt – 25 év után – nem választották újra. Az új vezetés, miután elkezdte átnézni a korábbi számlákat, dokumentumokat, azzal gyanúsította meg a volt elnököt, hogy urizáló életmódját szakszervezeti pénzből biztosította.

Több ügyben is nyomoznak. A NAV bűnügyi igazgatósága költségvetési csalás gyanúja miatt például azért, mert Gaskó egy pályázatnál a mostani felesége által vezetett céggel szerződött tavaly. A Blikk kereste Gaskó Istvánt, de ő nem akart a lap kérdéseire válaszolni.

A VDSZSZ alelnöke a lapnak azt mondta, az ügyészség és a NAV már kihallgatta őt és a szakszervezet új elnökét is. Bárány Balázs azt mondta, nekik válaszolt Gaskó, amikor a 2014-es olaszországi úgynevezett előnászútról levélben kérdezték. Elismerte, ott mostani feleségével tartózkodott. Volt két nagy tételű budapesti hotelszámla is, a Hiltonból és a Kempinskiből. Utóbbi már válaszolt, a bejelentőlap szerint Gaskó szállt meg náluk. Partnere nevét csak a nyomozóknak adják át – mondta a szakszervezeti vezető.

Gaskó István korábban a vádakra azt mondta, hecckampány indult ellene, és minden kifogásolt tételnek, számlának, szerződésnek megvan a magyarázata: a VDSZSZ gazdálkodását, beszámolóját évről évre több szervezet ellenőrizte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik