Közélet
AppleMark

Megkezdődött a Brave Warrior: Collen Bell a katonákhoz öltözött

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 09. 17. 16:06

A NATO-hadgyakorlatról kikerült képek alapján nemcsak az amerikai nagykövet lovagolta meg a khaki-trendet, de a megyei kormánymegbízott is szőrén üli meg a Stryker harci járművet.

Megkezdődött a Brave Warrior 2015 elnevezésű október 21-éig tartó hadgyakorlat, amelyet megtekintett Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára és Timothy J. Daugherty dandártábornok, az amerikai 4. Lövészhadosztály parancsnokhelyettese.

Megkezdődött a Brave Warrior 2015 hadgyakorlat Győrben
Széles Sándor kormánymegbízott megtekint (Fotó: MTI / Krizsán Csaba)

Colleen Bell szerint Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között fontos és szoros a biztonsági együttműködés, és Magyarország erős, megbízható és lelkes partnernek bizonyult a mostani együttműködésben.

A nagykövet rendkívül fontos mozzanatként értékelte a hadgyakorlatot. Úgy fogalmazott, hogy a NATO a béke, a biztonság és a stabilitás terén példás szerepet tölt be, és ennek a sikeres szövetségnek a munkáját folytatni kell.

AppleMark
MTI / Krizsán Csaba

Timothy J. Daugherty dandártábornok – aki maga is részt vett a gyakorlaton – elmondta: az, hogy a katonák egy pontosan meghatározott időben együtt dolgoznak, annak a képességnek a bizonyítéka, amelyet a katonák és az országok a NATO-együttműködésben szereztek.

A csütörtök délelőtt tartott bemutató során a magyar és az amerikai katonák együtt keltek át a Mosoni-Duna egyik győri szakaszán. A terület egy része a HM gyakorlótere, egy része a győri önkormányzaté.

MTI / Krizsán Csaba
MTI / Krizsán Csaba

A magyar katonák, miután biztosították a folyó két partját, befejezték az építését egy úgynevezett pontonhídnak, amelyen később hat szakaszban összesen ötven, amerikai katonákkal teli katonai jármű, köztük Stryker típusú harcjárművek keltek át. A művelet biztosításaként a légteret Gripenek biztosították.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.