Közélet

Már csak Orbán áll Európa útjában

A Demokratikus Koalíció figyelmeztette a kormányfőt, vegye észre végre, hogy szembe megy a forgalommal az európai autópályán.

Az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta az Európai Bizottság javaslatát a menekülthelyzet közös kezeléséről. A DK szerint a 120 ezres kvótarendszerről szóló javaslatot a néppárti-kereszténydemokrata, a baloldali, a liberális és a zöld frakciók támogatták, így a szavazáson megszületett az európai demokratikus bal- és jobboldal teljes egysége.

Az ellenzéki párt szerint az EU közösségi intézményei elvégezték dolgukat, most a tagállamokon a sor, elmúltak azok az idők, amikor az Európát leginkább akadályozó tagállamok vezetői mutatóujjukkal az EU-ra bökve magyarázhatták kudarcukat menekültügyben.

Orbán Viktor hazánk európai jövőjét kockáztató hatalmi játszmája véget érhet, hiszen a mai szavazással hivatalossá vált: az európai megoldás készen van, már csak Orbán áll az útjában.

A DK szerint Magyarországnak támogatnia kell a kvótarendszert, csak az lehet képes a menekülthelyzet humánus kezelésére, az európai országok közötti  szolidaritás megteremtésére, ez biztosítja, hogy tőlünk is átcsoportosítsanak menekülteket más tagállamokba. A párt követeli, hogy a magyar kormány ne tegye kockára az EU-s forrásokat és a
és schengeni tagságot, a jövő heti EU-csúcson szavazzon igennel a közös európai javaslatra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik