Közélet

Habony még az RTL Klub volt vezérét is megkörnyékezhette

Továbbra is dolgozik az új jobboldali médiabirodalom kiépítésén Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója, de a Népszabadság szerint azzal küzd, hogy nincs elég szakembere. Pedig komoly nyomás alatt áll: a lap információi szerint a Fidesz vezérkara már többször jelezte elégedetlenségét amiatt, hogy nem halad a munkával, Orbán Viktor az őszi tisztújító kongresszusra már le akarta zárni az ügyet.

A Népszabadság több forrásból is úgy értesült, hogy Habony ajánlatot tett Dirk Gerkensnek, az RTL Klub volt vezérigazgatójának, aki a reklámadó terve miatt épp a kormány „ádáz ellensége” lett. Ugyanakkor hosszú időn keresztül ő volt a magyar média legbefolyásosabb embere, vezetése alatt messze a legnagyobb médiavállalkozás lett az RTL Klubból. A szakember ugyanakkor most Dubajban él a családjával, a Népszabadságnak azt üzente, jól érzi magát ott, nem akar visszajönni.

A fideszes médiatervek közt az is szerepel, hogy Andy Vajna megveszi a TV2-t, ugyanakkor több tényező is hátráltatja a megállapodást. A lap úgy tudja, az egyik tulajdonos, Yvonne Dederick nem akar megválni 50 százalékos tulajdonrészétől, a másik tulajdonos, Simon Zsolt pedig piaci árat kér a tulajdonrészéért, de Vajna ennél kevesebbet akar rá költeni. Gerkens leigazolása mindenképp jól jött volna, ha sikerül megszerezni a csatornát, a TV2 ugyanis jelentősen lemaradt a nézettségi versenyben és jelentős hitelei vannak a korábbi tulajdonos, a német ProSiebenSat1 felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik