Közélet

Az oroszok már a köztévében vannak

Több új műsorral – köztük orosz nyelvű híradóval – bővül az M1 aktuális csatorna kínálata szeptemberben – közölte az MTI-vel csütörtökön Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. igazgatója.

Két új műsorral húszra emelkedik a hetente jelentkező magazinok száma; a hónap elején indult az Életkor című – az idősek problémáit, mindennapjait, lehetőségeit feldolgozó – magazin és a tematikáját nevében hordozó Család.

A közlemény szerint jövő hétfőtől, szeptember 21-étől jelentkezik az angol után orosz nyelvű híradóval is az M1; a Novosztyi iz Vengrii című orosz nyelvű hírösszefoglaló mindennap éjfél után kerül adásba.

Az új híradó műsorvezetője Kiseleva Maria és Mironova Aljona lesz, a két idegen nyelvű híradót pedig a közeljövőben továbbiak követik majd.

Szeptember 28-án, a 19 órai híradót követően debütál a vasárnaptól szombatig jelentkező, Szemtől szembe című, 20 perces vitaműsor az aktuális csatornán, ennek házigazdája Szabó Anett, az M1 Ma délelőtt című műsorának népszerű műsorvezetője lesz.

Vasárnaponként a hét történéseit elemzik állandó szakértők, míg hétköznaponként a nap témájáról vitáznak majd politológusok, szakértők, szakpolitikusok, értelmiségiek. Az igazgató jelezte azt is: a Duna Médiaszolgáltató Zrt. az MTVA-t bízta meg az új műsorok elkészítésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik