Közélet

Még mindig nyolcmilliárd forint a Klik adóssága

Jelentősen csökkent nyár végére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) adósságállománya, egy hónap alatt 4,6 milliárd forint hátralékot sikerült rendezni, írja a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap szerdai számában.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára Ikotity István LMP-s képviselőnek adott írásbeli válaszában jelezte, hogy a központ lejárt tartozásállománya az augusztus 27-én nyilvántartott állapot szerint 7,9 milliárd forint volt, ebből államháztartáson belüli – például az önkormányzatok felé fennálló – adósság 835 millió forint. Az államháztartáson kívüli tartozásokból 964 millió forintot a közüzemi számla, 4,4 milliárd forintot az “áruszállítás”, míg 2,78 milliárd forintot az “egyéb” adósság tesz ki.

A Magyar Államkincstár adatai szerint július végén még 12,5 milliárdnyi volt a Klik tartozása, amelyből 4,6 milliárd forintot egy hónap leforgása alatt rendezett.
Tállai András felhívta a figyelmet arra, hogy a szükséges intézkedések meghozatala érdekében még ez év őszén napi rendre tűzi a kormány a Klik tevékenységének értékelését, valamint meghozza a továbblépéshez szükséges döntéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik