Közélet

Elhallgattatott migrációkutatók

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 09. 16. 07:10

Az MTA egyelőre letiltotta nyilatkozataikat.

Szájkosarat kaptak a migráció kutatói az MTA Kommunikációs Főosztályától. Addig nem nyilatkozhatnak a sajtónak, amíg a migrációt vizsgáló akadémiai bizottság eredményeit nem teszik közzé. A Népszabadság birtokába került utasítás szerint az akadémikusok „migráció menekült témában” egyelőre ne nyilatkozzanak. Ez vélhetően egy hónapos kényszerű hallgatást jelent az akadémikusoknak, mert a tervek szerint az MTA akkor teszi közzé a migrációt vizsgáló akadémiai bizottság vizsgálati eredményeit. A döntéshez a kommunikációs főosztály a kutatók türelmét és együttműködését kéri.

Addig is marad a Századvég migrációs magyarázata

A minap jelentették be, hogy Migrációkutató Intézet néven kutatóközpontot alapított a Századvég Alapítvány és a Mathias Corvinus Collegium. Az intézet célja a migráció jelenségének összetett szempontrendszer szerinti kutatása, a migrációs mozgások európai és magyar következményeinek feltérképezése. Főigazgatóként Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója irányítja az intézetet, amely kiemelt figyelmet fordít a származási és fogadóországok politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális helyzetének tanulmányozására, a migrációs politika jogi vetületére, illetve a bevándorlás geopolitikai és biztonságpolitikai összefüggéseire is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.