Közélet

Szijjártó: vízválasztó nap a mai

A tárcavezető a Pesti Srácoknak adott interjút, amiben arról beszélt, hogy a bevándorlási válság miatt az Európai Unió fennállása egyik legnagyobb kihívásával néz szembe. szerinte nem túlzóak a 30-35 millió potenciális migránsról szóló nemzetközi elemzések.

A politikus az online lapnak azt mondta, a jelenlegi helyzetben csak egyenesen és világosan lehet fogalmazni, a mellébeszélésnek semmi értelme, és nincs helye más országok alaptalan kritizálásának sem. Mint mondta, teljesen megdöbbentő, hogy Werner Faymann osztrák kancellár a holokausztot állítja párhuzamba a bevándorlási válsággal.

Ez nem csak túlmegy a jó ízlés határán és igazságtalan Magyarországgal szemben, hanem méltatlan a XXI. század bármely uniós vezetőjéhez, fogalmazott.

Szijjártó Péter szerint a népvándorlás utánpótlása kimeríthetetlen, és nem túlzóak a 30-35 millió potenciális migránsról szóló nemzetközi elemzések. Hozzátette: olyan masszív népvándorlási hullámmal állunk szemben, ami éveken át folyamatosan problémát fog jelenteni Európának. Arra a felvetésre, hogy már zsidó szervezetek is tiltakoztak az osztrák kancellár kijelentése miatt, úgy reagált, hogy politikai haszonszerzés céljából ilyet tenni tisztességtelenség.

A miniszter kijelentette, egyetlen megoldás létezik: lezárni a határainkat, és segíteni azokat az országokat, ahonnan ezek az emberek elindulnak, valamint a szomszédállamaikat, ahol még eséllyel tartóztatható fel a migránsáradat.

Közölte, a bevándorlási krízissel egy időben zajlik egy nagyon durva médiakampány Magyarország ellen, talán még durvább, összehangoltabb és hazugabb, mint a 2010 utáni volt. Azt próbálják elhitetni Magyarországról – folytatta – , hogy nem tartja be a nemzetközi szabályokat, holott talán Magyarország az egyetlen az érintett országok közül, amely következetesen betartja ezeket a megállapodásokat.

Úgy értékelte, hogy a keddi nap vízválasztó lesz, az új jogi és fizikai környezet minden eddiginél nagyobb lehetőséget ad majd Magyarország és Európa megvédéséhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik