Közélet

Martonfa megúszhatja a menekülttábort

martonfai lőtér (Array)
martonfai lőtér (Array)
Ha kizárják a menekülteket az országból, az új férőhelyekre sem lesz szükség. A falu vezetése viszont úgy látja, Damoklész kardja még ott lebeg a fejük felett.

Elképzelhető, hogy az új magyar menekültügyi szabályok miatt nem lesz szükség arra a menekülttáborra, amit a helyi lakosság tiltakozása ellenére építene meg a kormány a Baranya megyei Martonfán – vetette fel a Bama.hu. A portál értesülései szerint már a magyar kormány is úgy számol, hogy a szigorú törvények áttörést hoznak, a menekültek nem hazánkon át akarnak majd eljutni Nyugat-Európába.

Csémi Gabriella, Martonfa alpolgármestere ugyanakkor azt mondta: „Damoklész kardja” még a fejük felett lebeg, mert a tábor létesítéséről szóló kormányrendelet továbbra is életben van. Nem hivatalos forrásból viszont azt lehet tudni, hogy lekerül a napirendről az építkezés. A falut viszont erről nem értesítették, de még igazi előkészületek sem történtek a kiszemelt területen, pedig a korábbi ígéretek alapján már rég neki kellett volna látni a munkának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik