Közélet

Illatos út: korábban dugdosták, most mégis nyilvános a jelentés

24.hu
24.hu

2015. 09. 15. 13:21

A ferencvárosi önkormányzat még júliusban végezte el a saját méréseit a környéken, Baranyai Krisztina, az Együtt képviselője betekinthetett a dokumentumokba, a Facebookon be is számolt róla. A hvg most azt írja, az önkormányzat közzétette a jelentést, itt lehet elolvasni.

Az Együtt képviselője szerint a DDT-nél és bomlástermékeinél 56-szoros volt a határérték-túllépés a talajvízben a József Attila lakótelepnél, a termelői piacnál, a lakóházak felőli oldalon. Az Illatos-árok vizében a klórbenzol a határérték több mint másfélszerese volt, a DDT szintén másfélszerese a megengedettnek. A mino-benzol-trifluorid nevű növényvédő alapanyag a határérték 1000-szerese volt a mintában.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.