Közélet

Eldőlt, Vajnáé lehet a TV2, ha Simicska keresztbe nem tesz

Andy Vajna (Array)
Andy Vajna (Array)
Vajna bejelentette vételi szándékát. A filmbiztos cége hitelt vesz fel a vásárláshoz. A kormány is besegíthet.

A filmguru tulajdonában lévő Magyar Broadcasting Co. Kft. hitelt vesz fel a kereskedelmi csatornát üzemeltető cég megvásárlására. A VS.hu információi szerint a Magyar Broadcasting Co. Kft. szándéknyilatkozatot fogalmazott meg a TV2 Média Csoport Kft. megvásárlására. Az ügylethez egy osztrák tulajdonú magyarországi banktól vesz fel hitelt, a szerződéskötés ezt követően várható.

A vételár nem ismert, de összességében nem lehet több néhány milliárd forintnál, mert a kereskedelmi csatorna évek óta veszteséges, csak a tulajdonosi hitelek tartották életben. Amikor a csatorna két éve tulajdonost váltott, a pletykák 5 milliárd forintos árról szóltak. Vajna befektetése várhatóan hamar megtérül, napokon belül megjelenhet a kormányrendelet, amely több milliárd forint bevételt hozhat a TV2-nek.

A rendelet terjesztési díjat szab ki a kábeltévé-szolgáltatókra, amelyek már nem ingyen kapják meg a lehetőséget, hogy kínálatukban benne legyenek a nagy nézettséget hozó kereskedelmi csatornák. Ez a VS.hu szerint önmagában évente akár 5 milliárd forintnál is nagyobb összeget hozhat Andy Vajnának. Az üzletet még megakadályozhatja Simicska Lajos, akit nem sikerült teljesen kigolyózni a Tv2 mögül. A Figyelő forrásai szerint ő törleszti a jelenlegi tulajdonosok kölcsönének egy részét, így neki is rá kell bólintania a tulajdonosváltásra. Erre nem sok esély van – írja a Népszava, emlékeztetve rá, hogy Simicska keményen beleállt a harcba.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik