Közélet

Bezártuk a határt, bezárkózik Orbán kormánya is

24.hu
24.hu

2015. 09. 15. 09:07

A harmadik Orbán-kormány a Magyar Közlöny hétfő késő este megjelent határozata szerint megváltoztatta a saját ügyrendjét, töröltek egy 2010-es szabályt.

Jogszabály megalkotására irányuló előterjesztések előkészítésénél a jogalkotásról, valamint az elektronikus információszabadságról szóló törvény előírásaira kell figyelemmel lenni. Az ilyen előterjesztéseket egyeztetni kell az ügyben érdekelt országos önkormányzati, társadalmi és érdek-képviseleti szervekkel, valamint országos köztestületekkel.

Azt a mondatot pedig, hogy a kormány elé kerülő „előterjesztésnek tartalmaznia kell a társadalmi és érdek-képviseleti szervezetekkel, szakmai testületekkel az előterjesztéssel kapcsolatban folytatott egyeztetések összefoglalóját”, azzal egészítették ki, hogy ez csak a „törvény által előírt” egyeztetésekre fog vonatkozni.

Ez, hogy csak törvény által előírt esetekben kell egyeztetni a jogszabály-tervezeteket az érintettekkel, illetve ennek eredményéről kell a kabinetet tájékoztatni, jelentős szűkítés az eddigiekhez képest.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.