Közélet

Rogán 1456-ban képzeli magát, amikor Magyarország védelmezte Európát a töröktől

A következő napokban Magyarország határainál dől el, hogy Európa meg tudja-e védeni határait – hangoztatta Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a vasárnapi berlini döntés rámutat, hogy ha Európa nem képes a külső határok védelmére, akkor veszélyben van a legfontosabb belső szabadságjog, a schengeni egyezmény és ezzel együtt a magyarok mozgásszabadsága is.

A kormánypárti politikus arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre a “bukott brüsszeli politikát támogató nyilatkozatokat” és támogassák a határvédelemmel összefüggő, még hátralévő döntéseket jövő héten az Országgyűlésben.

Orbánnak igaza van

A hétvége eseményei világosan bebizonyították, hogy Orbán Viktornak igaza van a migrációs helyzetet illetően. A Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a miniszterelnök által megszabott legfontosabb feladat, hogy elsőként az ország és Európa határait kell megvédeni. A migrációs válság kezelése csak akkor lehetséges, ha Európa képes eldönteni, hogy kit akar és kit nem tud befogadni – hangoztatta, hozzátéve: erről Európa területén kívül kell meghozni a döntést.

A kormánypárti politikus azt is mondta: meggyőződése, hogy a Dublin 3-as rendelet ebben a formában megbukott, azt szinte csak Magyarország tartja be. Mindenképpen szükséges a nemzetközi egyezmények újragondolása – szögezte le. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik