Közélet

Orbán: „Az egyenruha alatt szív is van, nem csak izom”

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 09. 14. 11:25

A miniszterelnök borús hangú beszédet mondott, véleménye szerint vannak törvényeink, amiket mi, magyarok betartunk, a menekültek azonban nem

A történelem ránk rúgta az ajtót, a rend és a béke nem magától értetődő adomány – mondta.

A Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóságának állományába kinevezendő 868 próbaidős rendőrnek azt mondta, hatalmas munka vár rájuk, a délszláv háború óta nem tapasztalt feladat ez.

Úgy fogalmazott, nem akarjuk, hogy a világméretű népmozgás megváltoztassa Magyarországot. „A hazára esküdtek fel, önszántukból esküdtek fel, amikor a magyar embereknek a legnagyobb szükségük van önökre. Orbán szerint az ezeréves múlt jogot ad arra, megvédjük az országot.

„Mindenki, aki Magyarországra jön, tartsa be a törvényeinket”, de ha a menekültek nem tartják be, a rendőröknek kell betartatni. Komoly feladat ez Orbán szerint. A holnaptól életbe lépő szabályok megerősítik Magyarországot és annak határait.

Önök becsapott emberekkel, indulattal fognak találkozni, mondta, erre a rendőröknek úgy kell válaszolni, ahogy a szüleiktől tanulták otthon. „Az egyenruha alatt szív is van, nem csak izom.”

Orbán befejezte a beszédét, elismeréseket ad át, többek között a BÁH egyik munkatársának és több rendőrt.

Hogy mit csinál közben Áder János köztársasági elnök? Holnap meglátogatja az Északdunántúli Vízmű Zrt-t és a társaság által üzemeltetett „vízbányát”, a XIV/A vízaknát Tatabányán.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.