Közélet

Ne feküdj el a metrón, mert tré!

Fura figurákba lehet belefutni az éjszakai buszoknak becézett mobil detoxikálókban, persze az vesse az első követ, aki még sosem… De a reggeli metrón azért már zavaró lehet, ha valaki ennyire elengedi magát. Alexandrát legalábbis zavarta. A csatolt kép egyébként részben választ ad arra a kérdésre is, miért koszos egy-egy jármű.

Az időpont körülbelül 6 óra 20 perc. A peronról – míg siettem a metróhoz – úgy tűnt, hogy az általam kiszemelt kocsiban még akad üres ülőhely. Már-már beugorva a metróba (és a helyre, ahova le szerettem volna ülni) meglepődve – és kissé megvető arckifejezéssel – vettem tudomásul, hogy nem lehet helyet foglalni, hiszen ott már fekszenek! Igen, fekszenek.

JoreggeltBp

Egy férfi (akit inkább nem illetnék semmilyen jelzővel) aludt/feküdt végig az üléseken. Nagyjából kétembernyi hely maradt mellette, de őket szemmel láthatóan arrébb rugdosta, ahogy álmában forgolódott. Nem is nagyon mertek, de sokkal inkább nem akartak leülni mellé a továbbiakban. Meglepő.

Persze látott már ilyet a világ, de a mai reggelen sajnos nem sikerült javítani az utazás élményén. Ébresztőnek minden esetre – jobb híján – ez is megtette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik