Közélet

A Playboyban is szerepelt Simicskó István utóda

Szabó Tünde jogászdoktor, a Magyar Úszószövetség alelnöke váltja Simicskó Istvánt a sportállamtitkári poszton – írja a Magyar Idők. Simicskó csütörtök óta a honvédelmi miniszteri posztot tölti be.

Szabó Tündét 1991-ben ismerte meg az ország, amikor a perthi világbajnokságon Egerszegi Krisztina mögött ezüstérmes lett 100 méteres hátúszásban, 1992-ben pedig a barcelonai olimpiáról is elhozta az ezüstöt. Éveken keresztül ők foglalták el Egerszegivel közösen a dobogó két legfelső fokát a világversenyeken.

Szabónak jogi, úszó szakedzői, egészségügyi szakjogászi diplomája van, letette az igazságügyi mediátori és közigazgatási szakvizsgát is. Sportjogászként is hírnevet szerzett magának. Tanácsadója volt 2004-ben az Országgyűlés ifjúsági- és sportbizottságának, főtitkára, majd alelnöke a Magyar Úszószövetségnek, 2012-ben bekerült a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai közé és tevékenyen részt vállalt abban, hogy Magyarország világversenyeket rendezzen.

Az Index felidézte: 2003 márciusban a Playboyban is szerepelt Szabó Tünde, akkor azt nyilatkozta: nem gondolja kellemetlennek vagy kínosnak, hogy erotikusnak mondható felvételek jelentek meg róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik