Közélet

Demján egymillió eurót ad a menekült gyerekeknek

Demjan-Sandor(210x140).jpg (Array)
Demjan-Sandor(210x140).jpg (Array)
Csatlakozásra hív minden magyar és külföldön élő, a szolidaritás eszmeiségét valló embert, vállalkozót és intézményt.

Az EU 4 millió eurós támogatásának egynegyedét, 1 millió eurót (több mint háromszáztizenöt millió forintot) kínál fel a menekült gyermekek körülményeinek javítására. A Demján-csoport döntését a Demján Alapítvány közölte az MTI-vel, jelezve, hogy a közelmúltban kialakult súlyos menekültügyi probléma megoldása a 21. századi Európa talán legnagyobb humanitárius kihívása.

Bíznak abban, hogy a tagállamok vezetői, az unió döntéshozói felelősen és közösen mielőbb kialakítják a menekülthelyzet kezelésének leghumánusabb gyakorlatát. A pénzt a hazánkban és Magyarország határain tartózkodó menekült gyermekek körülményeinek javítására szánják, elsősorban élelmiszerekre, ruházatra, országon belüli utazásra, egészségügyi ellátásra, információs anyagok előállítására, a helyzet megoldásán dolgozó hivatalos személyek és civilek munkájának segítésére.

Demján Sándor közleményében azt írja:

Nem feladatom a politikai döntéshozatalban való részvétel, vagy annak bármilyen irányú befolyásolása, azonban mind magánemberként, mind a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökeként  egyaránt  kötelességemnek érzem, hogy segítsünk az arra rászorulóknak, elsősorban  a saját magukról önállóan gondoskodni képtelen, hazánkban és határainkon tartózkodó menekült gyermekeknek.

Demján felhívással fordul minden magyar és külföldön élő, a szolidaritás eszmeiségét valló emberhez, céghez és intézményhez, hogy  csatlakozzanak ahhoz a pénzügyi alaphoz, amit alapítványa hozott létre. A pénz konkrét felhasználásáról a Demján Alapítvány, az illetékes állami szervek és a témával aktívan foglalkozó, független civil szervezetek bevonásával dönt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik