Közélet
Demján Sándor (Array)

Demján egymillió eurót ad a menekült gyerekeknek

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 09. 11. 12:48

Csatlakozásra hív minden magyar és külföldön élő, a szolidaritás eszmeiségét valló embert, vállalkozót és intézményt.

Az EU 4 millió eurós támogatásának egynegyedét, 1 millió eurót (több mint háromszáztizenöt millió forintot) kínál fel a menekült gyermekek körülményeinek javítására. A Demján-csoport döntését a Demján Alapítvány közölte az MTI-vel, jelezve, hogy a közelmúltban kialakult súlyos menekültügyi probléma megoldása a 21. századi Európa talán legnagyobb humanitárius kihívása.

Bíznak abban, hogy a tagállamok vezetői, az unió döntéshozói felelősen és közösen mielőbb kialakítják a menekülthelyzet kezelésének leghumánusabb gyakorlatát. A pénzt a hazánkban és Magyarország határain tartózkodó menekült gyermekek körülményeinek javítására szánják, elsősorban élelmiszerekre, ruházatra, országon belüli utazásra, egészségügyi ellátásra, információs anyagok előállítására, a helyzet megoldásán dolgozó hivatalos személyek és civilek munkájának segítésére.

Demján Sándor közleményében azt írja:

Nem feladatom a politikai döntéshozatalban való részvétel, vagy annak bármilyen irányú befolyásolása, azonban mind magánemberként, mind a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökeként  egyaránt  kötelességemnek érzem, hogy segítsünk az arra rászorulóknak, elsősorban  a saját magukról önállóan gondoskodni képtelen, hazánkban és határainkon tartózkodó menekült gyermekeknek.

Demján felhívással fordul minden magyar és külföldön élő, a szolidaritás eszmeiségét valló emberhez, céghez és intézményhez, hogy  csatlakozzanak ahhoz a pénzügyi alaphoz, amit alapítványa hozott létre. A pénz konkrét felhasználásáról a Demján Alapítvány, az illetékes állami szervek és a témával aktívan foglalkozó, független civil szervezetek bevonásával dönt.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Kommentek

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.