Közélet

Konrád György védelmébe vette Orbán Viktort

szökőmásodperc-2 (Array)
szökőmásodperc-2 (Array)
Orbán Viktor veszélyes tekintélyelvű politikát folytat, kiüríti a demokráciát, de ez nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem tehet helyes kijelentéseket is. A schengeni határt jobban kell védeni ezzel a cunamival szemben – mondta az író a La Repubblicának.

A határokat fenn kell tartani címmel közölt interjút Konrád Györggyel az olasz balközép napilap. Az író ebben elmondta, hogy a migránsáradattal szemben “Orbán fala kudarcot vallott (…) de nem könnyű alternatívát találni”.

Úgy fogalmazott, Németországgal ellentétben a magyaroknak nincsen szüksége képzett szíriai orvosokra és mérnökökre, mivel ha a magyar gazdaság erőre kap, a határon túli magyarok tudására is számíthat.

Németország és Európa rögtön elmarasztalja Orbánt, “ahelyett, hogy elgondolkodnának a sajátos magyar helyzeten, (…), politikai ellenfelemről van szó (…), de ez nem azt jelenti, hogy csak ostobaságokat mond” – szögezte le az író.

Megjegyezte, hogy a világon számos fal emelkedik, amely az illegális bevándorlást hivatott megakadályozni – derül ki az MTI lapszemléjéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik