Közélet
Lesenceistvánd, 2015. március 19.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Lesenceistvándon tartott sajtótájékoztatón 2015. március 19-én. A párt Rig Lajost indítja az április 12-i idõközi országgyûlési választáson.
MTI Fotó: Varga György

Vona Gábor: a kormány nem tudja megoldani a krízist

24.hu
24.hu

2015. 09. 09. 20:20

A Jobbik elnöke szerdán Pécsett, pártjának a bevándorlók letelepülése ellen a város Széchenyi terére szervezett tüntetést megelőző sajtótájékoztatón úgy vélte, “a kerítésre épített kormányzati propaganda összeomlott”, a kormány az elmúlt hónapokban tett ígéretei és magabiztos kommunikációja ellenére nem tudta és nem tudja megoldani a krízist.

Kormányválság alakult ki Magyarországon a bevándorlással összefüggő kritikus helyzetben – jelentette ki. Vona Gábor azt mondta: a probléma súlyosságát mutatja, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter néhány nappal azután mondott le, hogy az Országgyűlés döntött a honvédség határra vezényléséről. A kormány nem ura a helyzetnek, holott arra lenne szükség, hogy mind a honvédségnek, mind a magyar politikának erős, egyértelmű felhatalmazása legyen a krízis kezelésére – fogalmazott.

A pártelnök szerint Magyarország identitásának, a magyar etnikum és a keresztény kulturális közeg dominanciájának megőrzése érdekében egy elfogadható megoldás van: az országhatár érdemi lezárása. “A már itt lévő migránsok esetében a regisztráció felfüggesztését javasolja a Jobbik” – tette hozzá. Vona Gábor megjegyezte, hogy a jelenlévő kisebbségeket, akár a muszlimokat is “tiszteletben tartjuk, szeretjük, befogadjuk, együtt élünk velük”, de a jelenlegi szociokulturális közeg hirtelen megváltozása nem lehet Magyarország érdeke.

A politikus szólt arról is, hogy a Jobbik elutasítja az Európai Uniónak a menekültprobléma kvótarendszerrel való kezelését, és népszavazást kezdeményez, ha az EU erre akarja kényszeríteni Magyarországot. Vona Gábor kitért rá, hogy a Jobbik álláspontja szerint nincs szükség menekülttáborok létrehozására Magyarországon, így ilyet a Pécshez közeli Martonfán sem kellene létesíteni. (MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.