Közélet
Budapest, 2007. május 12.
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke beszél a párt Jövőnk című vitasorozatának utolsó témájáról, a versenyképességről szóló konferenciáján.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Több a rejtőzködő, mint a fideszes

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 09. 09. 15:25

A kormánypártok támogatottsága augusztusban a teljes népesség körében 29 százalékos volt a júliusi 28 százalék után.  A Jobbikkal 15 százalék szimpatizál, ami statisztikailag szintén megegyezik a júliusi 13 százalékkal. Az MSZP támogatottsága változatlanul 9, és az LMP tábora sem változott érdemben: a júliusi 4 százalék után most 5 százalék. A DK szimpatizánsi tábora változatlanul 6 százalék, ugyanakkor az Együtt és a PM is 1-1 százalékpontot gyengült, az Együtt ezzel éppen csak elérte az 1 százalékot, míg a PM augusztusban nem bírt mérhető táborral.

Az egyéb párttámogatók aránya 1 százalékot tesz ki. A rejtőzködők és nem szavazók összességében a teljes népesség 34 százalékát teszik ki, érdemi elmozdulás e téren sem volt.

A potenciális szavazók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 40, a Jobbiké 26, az MSZP-é 10, a DK-é 13, az LMP-é 7 százalék, az Együtt támogatottsága 2, ahogy az egyéb pártok potenciális szavazótábora is.
Az , hogy a DK potenciális szavazói tábora nagyobb, mint a szocialistáké, azt jelzi, hogy a DK-szimpatizánsok aktívabbak, mint az MSZP-támogatók.

Az illegális bevándorlás elutasítása júniusban is párttámogatókon átívelő “nemzeti üggyé” vált, vélhetően ennek is betudható a Fidesz-KDNP táborának tartós stabilitása – írta az MTI-nek a Nézőpont Intézet. A reprezentatív kutatás augusztus 14. és 19. között, ezer ember telefonos megkérdezésével készült a Heti Válasznak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.