Közélet

Orbán hősként tekint önmagára, aki megvédi Európát

Ezt mondta a Reutersnek egy neve elhallgatását kérő politikus, aki dolgozott már együtt a miniszterelnökkel. A cikk azt írja, Orbán szereti a csatákat, de most egy nagy harc vár rá, hogy megpróbálja kezelni a menekültválságot, ami már most megtépázta Magyarország hírnevét a világban. Most viszont úgy tűnik, az irányítás kicsúszott a kezéből.

Krekó Péter azt mondta, a kormány nagy reményt fűzött ahhoz, hogy sikerül a menekültkérdéssel megszilárdítani a támogatását. Ehelyett azt látni, hogy összeomlott a mítosz, amit a kormány saját magáról felépített.

Az Eurasia Group szerint Orbán taktikázott. Egyrészt több pénzt akart menekültügyre, másrészt meg akarta szerezni más államok támogatását is a biztonságos zónákhoz.

A magyarokat a cikk szerint megosztja a válság. Egyrészt szégyellik a kormány menekültellenes retorikáját és igyekeznek segíteni, másrészt azt gondolják, hogy rendet csak így lehet tenni.

Az idegesség jele lehet Hende Csaba leváltása is. Krekó rossz előjelnek tartja azt is, hogy a kormány egyre gyakrabban beszél egyre agresszívabb illegális határátlépőktől. Lehet, hogy így készítik elő a terepet az erőteljesebb fellépésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik