Közélet

A nyugatra tartó vonatokra már felengednek menedékkérőket is

Először azok az utasok szállhatnak fel, akiknek érvényes papírjai vannak, majd a menekült családok is mehetnek Ausztria és Németország felé.

Csak korlátozott számban ugyan, de felengedik a rendőrök a bevándorlókat a budapesti Keleti pályaudvarról Bécsbe, illetve Németországba induló nemzetközi vonatokra – hangzott el az M1 műsorában.

Először az érvényes papírokkal rendelkező utasok szállnak fel, majd a fennmaradó helyek függvényében a bevándorlókat  is felengedik a vonatra.

A családok előnyt élveznek, de sokszor nehéz megállapítani, kik tartoznak össze, ebből adódóan előfordulnak hangosabb szóváltások a rendőrök és a migránsok között, de tettlegesség eddig nem történt – tette hozzá.

Az M1 Hegyeshalomból jelentkező munkatársa arról számolt be, előfordul, hogy a határra érkezve le kell szállnia a bevándorlók egy csoportjának, hogy a köztes állomásokon felszálló utasok elférjenek.

A vonatról leszállított bevándorlók ekkor a következő nemzetközi járattal, vagy a Győrből az ausztriai Királyhidára közlekedő szerelvénnyel utazhatnak tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik