Közélet

Rendkívüli pénzzel támasztja meg Magyarországot az EU

unió, brüsszel (Array)
unió, brüsszel (Array)
A menekültválság miatt folyósít támogatást Brüsszel.

Négymillió euró (nagyjából 1,26  milliárd forint) rendkívüli segítséget hagyott jóvá az Európai Bizottság kedden Magyarország számára a menekültválság kezeléséhez – írja az MTI.

A pénzt a brüsszeli testület szerint a menedékkérők fogadására szolgáló létesítmények továbbfejlesztésére, újak létrehozására, a hozzájuk szükséges eszközök és felszerelések beszerzésére, a humán erőforrások és a szállítási lehetőségek bővítésére fordítják majd.

Jött már pénz

Az EU már februárban 1,2 millió euró rendkívüli támogatást nyújtott az országnak, júniusban arról volt szó, hogy további 2,4 millió euró átutalását fontolgatják. Augusztus végére akkor 4,5 millió eurót ütemeztek be, de az uniós költségvetésben ennél több pénz van elkülönítve, ha szükség lenne rá.

Augusztus közepén Dimitrisz Avramopulosz, az EU menekültügyi főbiztosa jelentette ki, hogy vizsgálják, szükséges-e további támogatást nyújtani a menekültáradattal küzdő országoknak, köztük Magyarországnak. Akkor Magyarország egy 8 millió euró összegű támogatást kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik