Közélet

Kisgyerekes menekültet gáncsolt ki egy magyar operatőrnő Röszkénél

A mintegy 100-150 menekült a rendőrségi sorfalat áttörve a szántóföldön keresztül az 5-ös út felé szaladt, voltak közöttük kisgyerekes családok is. A rendőrök követik őket, nem alkalmaztak semmilyen kényszerítő eszközt, nem vetettek be sem könnygázt, sem pedig gumibotot, írtuk korábban.

Azóta a rendőrök megállították a menetet és buszra terelték őket. De a kitöréskor készült videón látszik, ahogy egy szőke hajú operatőr kigáncsol egy kisgyerekét a karjában tartó menekültet.

A 444 szerint ő egy magyar operatőrnő, az N1TV munkatársa, ami pedig egy Jobbik-közeli csatorna. Nekik van egy saját felvételük is az esetről, ide kattintva nézheti meg, és azt is meghallgathatja, hogy sóhajtozik vízágyúért a volt operatőr. Az Index videóján pedig az látszik jól, hogy egy gáncsolás mellett egy menekült kislányt és egy fiút is megrúg. Az N1TV a Facebookon azt írja, munkatársuk

a mai napon elfogadhatatlanul viselkedett a röszkei gyűjtőpontnál. Az operatőr munkaviszonyát, rendkívüli felmondással a mai napon megszüntettük. Az ügyet részünkről lezártnak tekintjük.

Mondjuk, bocsánatot azt pont nem kértek. A Demokratikus Koalíció közleményében azt írja: feljelentik a menekülteket rugdosó jobbikos riportert. És a PM is feljelentést tesz.

Kis hírünk gyorsan terjed a nagyvilágban, már Spanyolország két vezető lapja, az El Mundo és az El País is megemlékezett az esetről. És még a Twitteren is vezetünk ezekben a percekben, a #Hungary hashtag-re első helyen hozza a képeket.

hungary

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik