Közélet

Káosz Röszkénél: „Nincs tovább, aki itt van, az megy”, újabb kitörés

A kora délutáni kitörés után este 8 körül újabb csoport indult el a gyűjtőpontról.  Nagyjából 150 ember próbált meg a rendőrök között továbbmenni, egy részüknek sikerült is, ők az autópálya felé vonultak. A csoportot rendőrök kísérik. Az 5-ös főúton nagyjából 2 kilométert gyalogolhattak a menekültek, amikor a rendőrök útjukat állták. A hatóságok célja, hogy visszatereljék őket a gyűjtőpontra.

Helyszíni tudósítónk szerint százak jönnek a Röszkénél a sínen át Magyarországra. Többen arról beszélnek, Szabadkáról az éjszaka folyamán akár kétezer ember is átjöhet.

Az 5-ös úton veszteglő menekültekért végül az eddig megszokott busz helyett rabszállító érkezett, hogy visszavigye őket a gyűjtőpontra. Korábban azt skandálták, Budapestre szeretnének eljutni.

Később buszok is érkeztek a helyszínre, a rendőrök pedig könnygázt is bevetettek, miután a menekültek műanyag palackokat dobálták meg őket. Hiába érkeztek meg a buszok és a rabszállítók a helyszínre, patthelyzet van jelenleg, a csoport menne tovább az autópályáig, a hatóságok útjukat állják. Néhány embert ki is emeltek a rendőrök a tömegből.

A 24.hu levideózta, ahogy még a délután buszra tessékelik a menekülteket Röszkénél. Tolongás, kiabálás, feszült menekültek és még feszültebb rendőrök.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, mintegy 100-150 menekült a rendőrségi sorfalat áttörve a szántóföldön keresztül az 5-ös út felé szaladt, voltak közöttük kisgyerekes családok is.

Olvasói sztorik