Közélet
székely lászló (székely lászló, )

A szívtelen ombudsmanon verték el a port a civilek

24.hu
24.hu

2015. 09. 08. 11:49

Leszögezte, kiemelte és hangsúlyozta egyszerre az Eötvös Károly Intézet, hogy mennyire elégedetlen az alapvető jogok biztosával, aki semmit sem segít a kiszolgáltatott menekülteknek.
Korábban a témában:

“Nincs menedék, nincs mentség” – pörköl oda az Eötvös Károly Intézet az alapvető jogok biztosának. A kedden érkezett közleményben azt írják, neki kötelessége lenne az alapjogok védelme, ezt törvény is előírja neki. Feladata a gyerekek és a veszélyeztetett társadalmi csoportok védelme. Ezután jön a második rész.

Nemzetünk a rendszerváltás óta nem szembesült hasonló krízishelyzettel, mint most a menekültválság. “Az állam gonoszsága, részvétlensége azokat sem menti fel a törvény és az emberiesség szabta cselekvés kötelezettsége alól, akik egyébként hajlanak a szervilizmusra” – durvul fokozatosan a közlemény.

És akkor ráfordul a célegyenesre, miszerint a menekültek hónapok óta egyetlen állami jogvédő intézménytől sem kaptak segítséget, még a röszkei kukoricaföldeken fagyoskodók sem. Végül következik az ombudsman felelőssége, akinek nem lehet mentsége a mulasztásra:

“Az ombudsman felelőssége kivételes, ez a mulasztás az alapvető jogok biztosa számára az erkölcsi megsemmisülést jelenti.”

Később a nap folyamán az ombudsman is fölébredt szendergéséből. Már folyamatban van a vizsgálat a migránsok helyzetével kapcsolatban – közölte a hivatala.

Székely László ombudsman hivatalának közleményében azt írták, folyamatban van a biztos vizsgálata, amit a migránsok helyzetével kapcsolatos, konkrét ügyekkel összefüggésben indított. Ennek részleteit és megállapításait jelentésben hozza nyilvánosságra, addig a vizsgálat objektivitása végett részinformációkat nem tesz közzé.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man with hands clasped together
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.