Közélet

Együtt: Európa barbárként tekint a magyarokra Orbán miatt

juhasz-peter(960x640).jpg (Array)
juhasz-peter(960x640).jpg (Array)

Juhász Péter szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: Orbán Viktor kormánya nem képes kezelni a menekültek miatt kialakult helyzetet, a miniszterelnök inkább a fociultrákkal meccset néz, amikor egyébként gyalog indulnak a szomszédos országokba a menekültek. Pintér Sándor belügyminiszternek felrótta, hogy  elment nyaralni és “koktélozik valahol nyugodtan”, amikor egyébként emberek törnek ki a menekülttáborokból és “a rendőrség nem tudja kezelni a helyzetet”.

Emlékeztetett: Orbán Viktor januárban jelezte, hogy a helyzet eszkalálódni fog, vagyis bőven lett volna ideje felkészülni a helyzetre. Ehhez képest “most ott tartunk”: az unióval való háborúskodás oda vezetett, hogy elszigetelődtünk, a magyar belpolitikába kénytelenek beavatkozni a szomszédos országok olyan módon, hogy “mentik ki az embereket”, mert azt gondolják, itt nem emberhez méltóan bánunk velük.

“Szégyelld magad, Orbán!”

Juhász Péter szerint Tarlós István főpolgármester bejelentése, amely szerint leállítják a központi budapesti tranzitzóna kialakítását, azt jelzi, hogy “a fideszesek nyíltan egy szélsőjobboldali párt programját valósítják meg” és “semmi közük ahhoz, amit a választásokon vállaltak”, semmi közük a keresztény Európához és a magyar emberek érdekeihez.

Kijelentette: Európában a kormány politikája miatt úgy néznek a magyarokra, “mintha nem Európa részei lennénk, hanem barbár nemzet”, amely nem képes szolidaritást mutatni azokkal szemben, akik a halál és teljes kiszolgáltatottság elől menekülnek.

Mint mondta, biztos benne, hogy minden tisztességes magyar ember szégyenkezik Orbán Viktor miatt, ezért jövő vasárnapra, szeptember 13-án délutánra “Szégyelld magad, Orbán!” címmel tüntetést jelentenek be a Szabad sajtó útjára, ahonnan majd átvonulnak a Kossuth térre. A demonstrációra mindenkit várnak, akit Orbán Viktor “átvert”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik