Közélet

Kétmillió forintnyi gyógyszert visznek a menekülteknek az izraeliták

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) a napokban 2 millió forint értékű gyógyszerszállítmányt juttat el a budapesti pályaudvarok közelében napok óta veszteglő, immár több ezer főt számláló menekültcsoportok részére, közölte a hitközség.

A szervezet szerint az egyházak kötelessége, hogy a jelenleg kialakult helyzetben, saját lehetőségeiknek, erőforrásaiknak és méretüknek megfelelően részt vállaljanak a menekültek helyzetének javításában, csakúgy, mint minden rászoruló megsegítésében.

Ma már Böjte Csaba is megszólalt menekültügyben. Azt mondta, minden háborút és gyűlöletet szító vezetőt, politikust, fegyverkereskedőt meg kell bélyegezni, el kell ítélni

Mint korábban megírtuk, Erdő Péter bíboros a magyar jogszabályokkal indokolta, hogy az egyházi intézmények – Ausztriával ellentétben – nem fogadnak be menekülteket. Nem tehetik, mert a hozzánk érkezők jogi helyzete szinte napról napra változik, de az egyház tárgyal a kormánnyal, és több ingatlan is szóba jöhet a menekültek elhelyezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik