Közélet

Árokba hajtott, majd a kocsiban hagyta gyerekét a részeg anya Tiszakécskén

A mindössze másfél éves kisfiú anyja után akart menni, próbált kimászni az összetört járműből. Kis híján kizuhant az útra, egy autós kapta el az utolsó pillanatban.

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat az ügyészség egy 29 éves nő ellen, aki tavaly októberben részegen árokba hajtott kocsijával Tiszakécskén, tette mindezt úgy, hogy mindössze 17 hónapos gyermeke is az autóban ült. Az anya szabadlábon várja a tárgyalást, tettéért egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint  a nő férjével együtt egy tiszakécskei tanyán, rendezett körülmények között nevelte a 17 hónapos kisfiukat. Megfelelően ellátta és gondozta a gyermeket, de időnként ivott.
Egy ilyen alkalommal  – 2014. október 2-án – egy kisteherautót vezetett, amikor Tiszakécske egyik forgalmas útját balesetet szenvedett: a jármű lesodródott az útról és félig az árokba csúszva elakadt a padkán. A gyerek az anyósülésen, egy gyermekülésben volt, ám anyja nem kötötte be.

A történtek után a nő egyszerűen elhagyta a helyszínt. Kisfia utána akart menni, ezért átmászott a vezetőülésre és a lehúzott ablakon keresztül megpróbált kijutni a teherautóból. A felsőteste már kilógott a járműből, amikor egy arra haladó autós észrevette őt és megakadályozta, hogy kizuhanjon az autók közé. A kisgyerek 1,2-1,4 métert esett volna.

Időközben az anya is visszament a helyszínre, de még ekkor is olyan részeg volt, hogy képtelen volt vigyázni gyermekére. “Az ittas vádlott e tettével a gyermek felügyeletéből fakadó kötelezettségeit súlyosan megszegte és veszélyeztette a kisfiú testi épségét, fejlődését” – írja az ügyészség. 

Az anya ellen ittas járművezetés vétsége miatt is indult nyomozás, ám azt meg kellett szüntetni, ugyanis azt nem tudták megállapítani, hogy a baleset időpontjábanmilyen mértékben volt ittas.

Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik