Közélet

Saját unokatestvérét zsarolta a dédesi lány

"Ha nem lesz itt a pénz, ismerhetsz" - fenyegetőzött az agresszív rokon.

Unokatestvérének nyújtott szívességi kölcsön többszörösének megfizetését próbálta folyamatos zaklatással kikényszeríteni a 27 éves nő Dédestapolcsányban. A fenyegetőző rokon ellen az ügyészség most vádat emelt, felfüggesztett börtönt és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A fiatal nő részletben, először 2013 őszén, majd 2014 telén összesen 60 ezer forintot adott kölcsön – kamat kikötése nélkül – az unokanővérének, aki nyárig ennek csak a felét fizette vissza. Végül – késedelmesen – 2014 őszére törlesztette a tőkét, amelyre akkor még 10 ezer forint kamatot is adott. Rokona ezt kevesellte, többet akart, 30-80 ezer forint közötti összegeket. Arra hivatkozott, hogy pénze a bankban ennél többet kamatozott volna.

Először üzeneteket küldött unokatestvérének, veréssel fenyegette őt. “Ha nem lesz itt a pénz,ismerhetsz” – írta egyebek mellett. Azzal is riogatta rokonát, hogy a nála lévő, róla készült erotikus képeket kiosztja a családban. Később álnéven regisztrált egy közösségi oldalon, ahol a korábbiakhoz hasonló, fenyegetőző üzenetekkel bombázta hozzátartozóját. Ezek végül egyre gyakoribbak és durvábbak lettek. Egy idő után már naponta többször, volt, hogy óránként zaklatta unokatestvérét, reggel és este is. Kilátásba helyezte, hogy felkeresi, és „megtépi” őt, „leveri rajta” tartozását.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik