Közélet

Volt feleségével tört be a férfi, bele is halt

Az asszony először próbált segítséget hívni, de végül elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség lopás kísérlete miatt emelt vádat a 46 éves nő ellen. Az asszony tavaly novemberben volt férjével ment lopni. A férfi a XII. kerületi lakásban, betörés közben, hirtelen rosszul lett, a helyszínen meghalt.

A betörés előtt meg akartak bizonyosodni arról, hogy a kiszemelt lakás üres, ezért együtt bementek a társasházba, a lakás ajtaján bekopogtak, majd egy ideig várakoztak. Amikor már biztosak voltak abban, hogy a lakásban nincs senki, a férfi a hengerzárat eltörte, majd a lakásba bejutva éppen értékek után kutatott, amikor hirtelen rosszul lett és a helyszínen meghalt. Közben a nő a lépcsőház előtt várt, figyelte, hogy senki ne zavarja meg társát, amíg a férfi jelezte neki, hogy rosszul van. Ekkor a vádlott először megpróbált segítséget hívni, végül azonban elmenekült a helyszínről. A rendőrség a vádlottat még aznap, a helyszín közelében elfogta.

A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben bűnsegédként, nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség. Az asszonyt egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik