Közélet

Szír embercsempészeket fogtak Terézvárosban

Egy román és egy szír állampolgárt fogott el a rendőrség, akik egy lengyel rendszámú kocsival készültek Németországba szállítani embereket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága embercsempészés bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt eljárást indított a 37 éves román O. G. és a 45 éves N. M. N. szír állampolgárok ellen, írja a police.hu.

A rendőrök 2015. augusztus 26-án 13 óra 20 perc körüli időben a Budapest VI., Vörösmarty utcában arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi a helyszínen várakozó két külföldihez lép, majd rövid beszélgetés után egy autóhoz kíséri őket, amelybe beülnek és elindulnak. A BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei megállították, majd ellenőrizték a lengyel felségjelzésű személyautót, amelyben 2 szír állampolgár utazott. A gépkocsi román vezetője a gyanú szerint a külföldieket fejenként több száz euróért Németországba akarta szállítani.

A 37 éves sofőrt és 45 éves segítőjét a nyomozók bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

A férfiakkal szemben a további eljárást embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK Felderítő Főosztálya folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik