Közélet

Ablakból kiesett kisfiú: megszólalt a nagyapa

A hátfájása miatt ledőlt az anyuka aludni, akinek kétéves kisfia mindössze kétméteres magasságból zuhant ki – mesélte a nagyapa a Velvetnek, aki szerint ezért a hiba miatt nem szabadna a lányára húzni a vizes lepedőt.

Zsuzsának kedden délután fájt a háta, ezért csak egy kicsit akart ledőlni, de elnyomta az álom. A 2 éves Milán közben meghallhatta a szomszédos óvodából kiszűrődő gyerekzsivajt. Valószínűleg ezért ment ki a Halom utcai ház második emeleti lakásából a folyosóra, ahol kizuhant egy ablakból. A kisfiú fejjel előre esett a belső udvar betonjára, olyan súlyosan megsérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni.

A puffot is oda kellett tolnia 

A gyászoló nagyapja a Velvetnek elmesélte, hogy lánya soha nem szokott napközben aludni, és eddig arra sem akadt példa, hogy egyedül hagyta volna a kicsiket. Kedden azonban nagyon fájt a háta, ezért ledőlt egy kicsit, de közben elnyomta az álom. Másik, háromhónapos gyermeke ekkor szintén aludt.

A ház mögött van egy óvoda, amit csak egy kerítés választ el a háztól. A kis Milán valószínűleg meghallotta a kiszűrődő zsivajt, az kelthette fel a figyelmét. Ahhoz, hogy az ablakhoz férjen, a kisfiúnak ki kellett nyitnia az ajtót, a folyosón az ablakhoz tolnia a puffot. Ezután esett fejjel előre a ház melletti betoncsíkra.

Mielőtt Milán kizuhant volna az ablakon, a család kutyája nyugtalankodni kezdett, amire az egyik szomszédjuk is felfigyelt. Kiment a folyosóra, de ekkor már csak a puffanást hallotta. Ha mindez néhány másodperccel előtte játszódik le, a tragédia talán meg sem történik. A szomszéd az ablakon kinézve látta meg, hogy Milán a földön fekszik az udvaron. Azonnal kihívta a mentőket, és felébresztette Zsuzsát, aki így tudta meg, hogy kisfiát baleset érte.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak

„Ez egy szerencsétlen baleset volt, bárkivel megeshetett volna, mégis rengeteg támadás éri miatta a lányomat. Nem elég, hogy fel kell dolgoznia ezt az iszonyatos fájdalmat, a Facebookon rengeteg mocskolódást, fenyegetést kapott. Én azt gondolom, hogy ilyenkor senkire nem szabadna ráhúzni a vizes lepedőt. Ami történt, az visszafordíthatatlan, egy életen át magunkkal cipeljük majd a súlyát” – mondta a nagyapa.

Mint azt korábban megírtuk, a kórházban meghalt az a kétéves kisfiú, aki kedd este esett ki egy fővárosi társasház emeleti ablakából. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy 24 éves budapesti nővel szemben.

Kedd este Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: egy kétéves kisfiúhoz riasztották a mentőket. A gyermeket a helyszínen sikerült újraéleszteni. A fiút életveszélyes állapotban kórházba vitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik