Közélet

Visszavarrták a villamos alá került fiú lábát

villamos(1)(960x640).jpg (Array)
villamos(1)(960x640).jpg (Array)

A 17 éves fiún vasárnap éjjel ment át a 61-es villamos, az orvosi bravúrt a János kórház sebészeinek köszönhetjük.

A baleset a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasor és a Gábor Áron utca kereszteződésében történt, a fiú a vágányok között feküdt, a villamos alól a tűzoltók szabadították ki.

A többtonnás jármű bokánál levágta a bal lábát, a jobbat pedig darabosra törte. Bokától lefelé alig tartotta valami a bal lábat, a villamos csaknem teljesen amputálta – mondta el a Blikknek Kiss Jenő, a János kórház osztályvezető főorvosa. A tűzoltók gyorsan kimentették a fiút, és hamar műtőasztalra került, így szövetek nem károsodtak.

Ezek után az orvosok vékony, csak nagyítóval vagy mikroszkóppal látható szálakkal először is „összevarrták” a főidegeket és a főereket. A 17 éves fiú bokájában két főideget és a hozzájuk tartozó vénákat, illetve verőereket kellett így összeilleszteni, kipótolni. Hibázni nem lehetett, mert idegek híján a láb nem lenne használható.

A műtét négy órán keresztül tartott, és Kiss Jenő azt mondta a Blikknek, hogy a visszavarrt végtag keringése jó, és a főidegek is működnek. A fiúra még több műtét vár, de a nehezén már túl van. Orvosai úgy becsülik, hogy egy év kell a teljes felépüléséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik