Közélet

Ezerhatszáznál is több menekültet fogtak Csongrádban

hatarsertok-a-furgonban(960x640).jpg (Array)
hatarsertok-a-furgonban(960x640).jpg (Array)

Harminchét csoportban 1633 illegális bevándorlóval, köztük 372 gyermekkel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli részén.

Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: kedden a legnagyobb számú csoportot Röszke külterületén este kilenc óra után fogták el. Ott 102 szír, 27 pakisztáni, 13 afgán és 3 bangladesi állampolgár lépte át a zöldhatárt. Hajnali két óra után Röszke külterületén elfogtak két magyar állampolgárt, akik autójukban 4 szír migránst szállítottak a főváros felé. Délelőtt Ásotthalom külterületén állítottak meg egy autót a rendőrök, amiben 6 szír bevándorló utazott.

Őket két szerb férfi vitte volna Budapest felé. 4 szír bevándorló utazott abban a személygépkocsiban Röszke külterületén kora délután, amit egy 53 éves szerb férfi vezetett a főváros irányába. A segítők ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség járőrei Röszke külterületén 5 órakor egy kisbuszt állítottak meg. A sofőr megpróbált elszaladni, de a rendőrök elfogták. A járműben két szír férfi utazott, akiket Nyugat-Európába szállított volna a 39 éves szerb férfi. Őt embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök.

A bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket a hatóság lefoglalta. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országszerte tiltott határátlépés miatt 1966 embert fogtak el a rendőrök, 14 emberrel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás kedden – közölte a police.hu oldalon az ORFK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik