Közélet

Sziget-tragédia: német színész volt az ádozat

mento(650x433).jpg (Array)
mento(650x433).jpg (Array)

A német színjátszás egyik nagy tehetsége volt és több ifjúsági filmben is szerepelt az a 19 éves német fiú, akire a sátrában ráesett egy faág – írja a Bosonline.

A halálos balesetet szenvedett fiú Fynn H. cserediákként érkezett Magyarországra. Pécsen tanult, és közben Unesco-nagykövet is volt. A fiú gyermekkorától színészkedett, 2010–2015 között 31 epizódban szerepelt egy sorozat­ban, amelyet nálunk is vetítették – tudta meg a Bors.

Szinte minden csontja összetört

A Blikk úgy tudja, a Dunán járőröző vízi mentők szúrták ki, hogy egy az ártérben lévő sátorra ráesett egy jókora faág, amely feltehetően az éjszakai eső miatt megtelt vízzel, annak súlya alatt meggyengült, és kettétört.

A fél 12 körül riasztott, épp a szolgálatát leadó mentő egy perc múlva már a helyszínen volt, de a baleset szinte megközelíthetetlen volt, így a tűzoltók segítségét is igénybe kellett venni, hogy le tudják emelni a faágat a sátorról.

A lap szerint a mentősök azonnal megkezdték az újraélesztést, ám hiába küzdöttek közel másfél órán keresztül, a német fiatalember életét nem tudták megmenten, szinte egyetlen ép csontja sem volt tapintható.

Különösen a combja és a dereka volt borzalmas állapotban. Minden olyan gyógyszert beadtak neki, amit ilyenkor használni szoktak, de olyan súlyos belső sérülései voltak, hogy nem tudták megmenteni. Még küzdöttek az életéért, amikor a szülei elkezdték hívogatni a fiút – miközben a mentők próbálták újraéleszteni, legalább tízszer csörögtek rá Németországból. Valószínűleg a fiú szintén német barátja hívhatta fel őket a rosszhírrel, aki csak azért maradhatott életben, mert épp elment energiaitalért, hogy majd azzal verje ki az álmot lakótársa szeméből.

Tiltott helyen sátorozott

Mint azt a Hír24 elsőként megírta, mentőket riasztottak hétfő délelőtt a Hajógyári-szigetre, miután faág zuhant egy sátorra, amelyben egy fiatalember tartózkodott bent. Információink szerint egy körülbelül fél méter átmérőjű darab esett rá. Mi úgy tudjuk, hogy a biztonsági emberek értek oda elsőként.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy 19 éves fiú vesztette életét. Próbálták újraéleszteni, de nem tudtak segíteni rajta. “A körülmények tisztázása szakértők feladata” – közölték

A Sziget szervezői kora délután közleményt adtak ki. Eszerint órákkal a fesztivál zárása után, fél 12 körül történt a tragédia. Az éjszakai esőzés miatt a III. kerülethez közeli galériaerdő egyik fájának ága a nagy súlyú víz miatt leszakadt és rázuhant az alatta lévő sátorra. “A baleset egy figyelmeztető táblákkal tiltott, kempingezésre nem alkalmas, a fesztivál területén kívüli, elzárt, de alapvetően is nehezen megközelíthető helyen, az ártéren történt. A fesztivál orvoscsoportja azonnal a helyszínre érkezett és megkezdte az újraélesztést, de sajnos nem tudtak már segíteni a súlyosan sérült német fiatalemberen”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik