Közélet

Kilopták a beteg kisfiú laptopját a miskolci kórházból, a rendőröktől kapott újat

új számítógépet kapott a kisfiú (Array)
új számítógépet kapott a kisfiú (Array)

A tízéves gyerek hónapok óta kórházban feküdt, meséket nézett a gépén a kezelések között. A tolvajt elfogták, fillérekért szabadult meg a lopott holmitól.

Új laptopot kapott az a beteg kisfiú, akit júliusban lopott meg egy férfi. A miskolci kórház Gyermekonkológiai Onkohematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztályának egyik kórterméből surrant ki a számítógépével. Az esetről a Hír24 is beszámolt, a rendőrség akkor felvételt tett közzé a tolvajról, amelyen az látható, ahogy éppen elemeli a holmit.

Íme a vérlázító művelet:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatásából az is kiderül, hogy a kórházi szarkát augusztus elején elfogták, a tettes egy 30 éves miskolci férfi. A nyomozóknak azt mondta, hogy zsákmányát ötezer forintért eladta a Búza téren. Ügyét már le is zárták, vádemelést javasolnak ellene.

A rendőrség beszámolt arról is, hogy a számítógép egy 10 éves kisfiúé volt. Tibi tavaly november óta kezelték a kórházban, a kezelések között használta a laptopot, meséket nézett rajta. A rendőrség gyűjtést szervezett. Többen csatlakoztak, végül a felajánlásokból az új masinán túl egy hangfal szettel, fejhallgatóval, laptop táskával, laptop hűtővel, ledlámpával, mesefilmekkel, számítógépes játékokkal és egy mobilinternettel is meg tudták lepni őt. .


Fotó: police.hu

Olvasói sztorik