Közélet

Ezerkétszáz menekültet tartóztattak fel Csongrádban

hatarsertok(960x640).jpg (Array)
hatarsertok(960x640).jpg (Array)

A migránsok 42 csoportban érkeztek. Volt köztük több mint kétszáz gyermek.

Negyvenkét csoportban összesen 1199 illegális bevándorlóval – köztük 205 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrök segítségével Csongrád megye déli részén hétfőn. Több embercsempészt is elfogtak.

A határrendészek hajnali 4 órakor Röszke határában kaptak el egy magyar és egy holland férfit, akik autójukban két szírt szállítottak fejenként 300 euróért Budapest felé.  Alig két és fél órával később Szeged-Szentmihálytelek külterületén állítottak meg egy autót, amelyben újabb három szír menekült utazott. A gyanú szerint a 26 éves szegedi sofőr fejenként 250 eurót kért tőlük, hogy a fővárosba vigye őket. A mórahalmi rendőrök késő délelőtt Röszkén egy házaspárt füleltek le, autójukban két szír állampolgárt rejtegettek. Este 9 körül pedig egy 39 éves budapesti nőt állítottak elő, aki két társával hat irakit próbált Budapestre vinni.

A sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A szegedi egyenruhások elfogtak még a délelőtti órákban egy másik autóst is, őt Ásotthalom határában. A román férfi négy szír menekültet vitt át a határon, ellene embercsempészés miatt indult eljárás. A nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását  – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik