Közélet

Egy orvos ugrott a fuldokló fiú után – mindketten meghaltak

csatárlánc (Array)
csatárlánc (Array)

A Balatonban elmerült, 14 éves fiú testvére szeme láttára tűnt el a vízben. Majdnem sikerült őt kimenteni, de kettős tragédiába torkollt a baleset.

Először egyik intézetis társa, egy lány sietett a Balatonba fulladt nagyszakácsi fiú segítségére csütörtökön, de nem tudta kihúzni a vízből – számolt be a Blikk a szörnyű kettős tragédia részleteiről.

A lány még meg tudta ragadni az áldozatot, ám ő elkezdte lefelé húzni maga után, ezért el kellett engednie. Ekkor ugrott a vízbe a fiú segítségére egy 54 éves orvos, de a hős férfi is a Balatonba veszett.

A lap szerint minden tökéletesen indult a nagyszakácsi gyermekotthon hét lakójának. Nevelőjük két vízibiciklit bérelt, de nem kért mentőmellényeket mondván, úgysem mennek mélyvízbe és amúgy is csak fél órát töltenek a tóban. A helyzet akkor fordult drámaira, amikor megjelent az egyik vízibicikli, amelyről az egyik fiú azt kiabálta, hogy a testvére a vízbe fulladt. A 14 éves, úszni nem tudó fiatal nem tudtahatta, hogy a parttól elkerített mólónál nagyon mély a víz, mégis beleugrott.

A hős orvost a tragádia után percekkel a családja: egy gyermek és az anyukája kereste a parton. Utóbbi kérdezte, hogy hol van a férje, mert ő ugrott a fuldokló után a vízbe – számolt be a lapnak a szívszorító pillanatokról a vízibicikli-kölcsönző munkatársa.

A két holttestet végül a fürdőzőkből felállított csatárlánc segítségével találták meg a vízimentők. Az újraélesztés mindkét esetben sikertelen volt.

Az otthon nem nyilatkozott a tragédiáról vagy a nevelők felelősségéről. A rendőrség eljárást indított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik