Közélet

Kamaszfiú okozta Harrach Péter balesetét

harrach péter (Array)
harrach péter (Array)

Az ügynek mostanáig nem volt gyanúsítottja. A rendőrség szemtanúkat keres.

Cserbenhagyás vétsége miatt eljárás indult egy 17 éves fiú ellen, aki kedden hátulról belehajtott egy kocsiba, majd elhagyta a helyszínt – derült ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatásából. A másik kocsiban a KDNP frakcióvezetője utazott.

Ahogy arról beszámoltunk, Harrach Péter  kedd este szenvedett balesetet Budakalásznál. Maga vezette autóját, a másik jármű, amely nekiütközött, kigyulladt, sofőrje pedig eltűnt, még mielőtt a rendőrök megérkeztek. Sajtóinformációk szerint egy másik kocsival versenyezhetett.

A rendőrség szerdán azt közölte, az ügyben büntetőeljárás indult, de ismeretlen tettes ellen. A “bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható személyek elszámoltatása, a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok összevetése és további nyomozati cselekmények végzése folyamatban van” – írták. A Hír24 akkor úgy értesült, azért nem gyanúsítottak meg senkit, mert bár az érintett autó tulajdonosát elfogták, tagadja, hogy ő vezette volna a járművet. Úgy tudni, szemtanúkkal szembesítették, hogy kiderüljön, ő ült-e a volán mögött vagy sem.

Pénteken már arról számoltak be, hogy a budapesti fiút a délelőtti órákban hallgatták ki gyanúsítottként a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján. Az nyomozást a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja szakértők bevonásával.  

A tájékozatásból kiderül az is, hogy további szemtanúkat keresnek. “A rendőrség várja azok jelentkezését, akik látták a balesetet vagy arról információval rendelkeznek! Jelentkezni személyesen a Szentendrei Rendőrkapitányságon vagy telefonon keresztül a 06-1/236-2883-as telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén lehet” – áll a felhívásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik