hatarsertok-a-furgonban(960x640).jpg (Array)
Közélet

Ezerötszáznál is több határsértőt fogtak az országban

Ötvenegy csoportban 1307 határsértőt, köztük 285 gyermeket tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén csütörtökön. Országosan még többet.

Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a legnagyobb csoportot éjszaka Röszkénél fogták el, ott 87 szíriai, 20 afgán, nyolc pakisztáni és egy iraki állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A rendőrök több olyan magyar állampolgárt is elfogtak, aki határsértőket szállított volna Budapestre Szeged térségéből. Egyikük ezer eurót kért három szíriai állampolgártól az útért, másikuk megpróbált elhajtani, és csak több rendőrautó tudta megállítani. A sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt csütörtökön 1527 embert fogtak el a rendőrök, három gyanúsítottal szemben embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Ajánlott videó