Közélet

A megkínzott komondorért, Pucér Bubuért szorít a net

pucér bubu (Array)
pucér bubu (Array)

A beteg, idős kutya ezreket mozgatott meg, volt, aki felajánlotta a születésnapi ajándéka árát a gyógyítására.

Rengeteg embert mozgatott meg egy végletekig elhanyagolt kutya története az interneten, napok óta várják és köröztetik a híreket arról, megéli-e a másnapot a Pucér Bubunak elkeresztelt állat. A csontsoványra éheztetett, beteg, idős komondor nemcsak meghatotta, de meg is mozgatta az embereket, van, aki a születésnapi ajándéka árát ajánlotta fel a gyógyítására. Az állatvédők szerint már van esély a gyógyulására, csak arra nincs, hogy valaha állatkínzás miatt felelősségre tudják vonni azt, aki miatt ilyen állapotba került.

A beteg ebet a Cerberos Állatvédő Egyesület gondozza, és folyamatosan beszámolnak Pucér Bubu állapotáról, miután a róla szóló hírek ezreket mozgattak meg. „Azért neveztük el így, mert kb. 5 szál szőr van az egész kutyán, pont a feje búbján” – mondta a hvg.hu-nak Joó István, a Cerberos elnöke. Az állat ugyanis – az azóta elvégzett orvosi vizsgálatok alapján – súlyos rüh-ben szenved, bélférges, immunproblémái vannak és mindössze 26 kiló. Fajtája és mérete alapján szerinte 50 kiló felett kellene, biztos, hogy hosszú időn keresztül éheztették vagy éhezett. Azt ugyanis nem tudják, ki hagyta ilyen állapotba kerülni, egy Miskolc melletti tanyára botorkált be teljesen legyengülve, annak tulajdonosa értesítette az állatvédőket. Úgy sejtik, az állapota miatt dobhatták ki.

Joó István szerint példaértékűen reagált a virtuális közösség, a Pucér Buburól szóló képek és hírek pedig futótűzként terjednek. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik