Közélet

Tragédia az 51-esen – “Láttam a tűzgolyót, amikor meghalt a feleségem és a lányom”

motorbaleset az 51-esen (Array)
motorbaleset az 51-esen (Array)

"Az eszemmel felfogtam, hogy nem él, nem élhet, mégis beszéltem hozzá. Aztán mindkettejük szemét lecsuktam" - mondta az apa.

“Megbeszéltük, hogy szépen lassan csorgunk Budapestig. Hibázott. Nem értem, miért előzött, miért sietett” – mondta a Blikknek az apa, akinek szerettei vasárnap szenvedtek halálos motorbalesetet az 51-es főúton. Ő alig négyszáz méterre volt tőlük, amikor megtörtént a tragédia.  “Az ütközést magát nem, csak a tűzgolyót láttam. Belém hasított a rémület” – tette hozzá. 

A család vasárnap délután ráckevei nyaralójukból indult haza a fővárosba. Amíg az édesapa kocsival, felesége és 12 éves kislánya robogóval haladtak az 51-es főúton. Nyugodt tempóban mentek, az asszony azonban valamiért elveszítette a türelmét, és úgy döntött, előzni kezd. A manővert nem tudta befejezni, belecsapódott a szemből érkező autóba. A férfi pillanatokkal később odaért a tragédia helyszínére. Az aszfaltot mindenütt roncsok borították, a kocsi az árokban volt, a motor roncsa pedig jóval odébb hevert, a vázon kívül gyakorlatilag semmi nem maradt belőle, a műanyag elemek mind összetörtek vagy elégtek.

Az eszemmel felfogtam, hogy nem él, nem élhet, mégis beszéltem hozzá. Aztán mindkettejük szemét lecsuktam. Legalább elbúcsúzhattam tőlük” – folytatta az apa.

A férfit a történtek után pszichiátriára kellett szállítani.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik