Közélet

Kifosztják az Onkológiai Intézet betegeit

Onkologia(2)(210x140).jpg (Array)
Onkologia(2)(210x140).jpg (Array)

Az Országos Onkológiai Intézetben falragaszokkal figyelmeztetik a betegeket: tolvajok garázdálkodnak a kórházban - írja a Bors.

A Bors információi szerint idén már 22 esetben kellett feljelentést tenni a betegek meglopása miatt. Álatlában a diagnosztikai osztályon fordultak elő lopások, jellemzően a vérvételre igyekvők folyosón hagyott értékeit emelik el a tolvajok.

Dr. Lövey József igazgató a napilapnak elmondta: minden tudomásukra jutott esetben feljelentést tesznek a kerületi rendőrségen. “Valószínű, hogy számos esetben a betegek nem jelzik a lopás tényét, tehát a szám magasabb lehet. A lopások megelőzése érdekében az intézetben minden működő bejáratnál állandó portaszolgálat van. Biztonsági szolgálatot működtetünk, melynek tagjai bizonyos helyeken állandóan jelen vannak, illetve rendszeresen járják az intézet teljes területét, beleértve a váróhelyiségeket is” – magyarázta az Onkolófiai Intézet vezetője hozzátéve: bizonyos fontos helyeken megfigyelő kamerák is üzemelnek.

A lap az óvintézkedésekkel kapcsolatban megjegyzi: a kórház felvételi irodáján minden beteget figyelmeztetnek, hogy az értékeire fokozottan ügyeljen, a fekvő betegek pedig értékeiket díjmentesen helyezhetik el az intézmény pénztárában. Dr. Lövey József szerint időről időre észlelik, hogy valószínűleg egy csoport kinézi magának az intézetüket, és ott fokozott aktivitással tevékenykednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik